Norsk asparges

Nå er det tid for norsk asparges. Helt fersk asparges er noe ganske annet enn de slitne, importerte eksemplarene som oftest er å se i grønnsaksdisken. Benytt sjansen, det er enda noen uker igjen av herligheten!

Grønn glede

Sesongen for aspargesdyrking er kort, den varer fra begynnelsen av mai til slutten av juni. Aspargesen er ingen tradisjonell norsk grønnsak, men beveger vi oss sydover i Europa har den en lang og rik historie. Det er faktisk en oppskrift på hvordan man skal koke asparges i verdens eldste bevarte kokebok, De re coquinaria fra 400-tallet.

Det heter seg at asparges skal spises samme dag som den høstes. Skulle du være i nærheten av Sandefjord i mai og juni, kan jeg tipse om et sted hvor du kan kjøpe helt fersk asparges rett fra bonden. Vil du forsøke, så finnes veibeskrivelsen her.

Selvbetjening med nyhøstet asparges

Aspargesen kan brukes til så mangt, jeg vil slå et slag for kombinasjonen nypoteter, asparges, spekeskinke og smør. Et enkelt og herlig lite måltid!

Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s