Tre sprudlende sommerdrikker

Hva med noen leskende bobler i varmen? Vi ser nærmere på tre blandinger som det bruser av.

Den første bobledrikken er alkoholfri og oppskriften er grei: eplesaft og vann med kullsyre. Finn blandingsforholdet som passer for deg. Vi bruker ca. 60 prosent eplesaft og 40 prosent Farris.

Denne drikken er stor i tyskspråklige land der den også har sitt eget navn: Apfelschorle. I Norge har vi fått flerfoldige hyllemetre med smaksatt vann, men ingen har så langt kombinert kvalitetseplesaft og Farris. Velkommen til å knabbe forretningsidèen.

Farris + eplesaft = Apfelschorle

Bobleblanding nummer to består av øl og sitronbrus. Høres kanskje litt tvilsomt ut, men det kan være en flott tørsteslukker i varmen. Vi bruker lys pils og bare en liten dæsj  sitronbrus. Monthy Python nevner drikken ved sitt britiske navn i Bruces philosophers song:

«John Stuart Mill, of his own free will
On half a pint of shandy was particularly ill»

John Stuart Mill kan umulig ha vært en tøffing. Skal man gjøre drikken litt tøffere er det tryggest å bruke det tyske navnet: Radler.

Sitronbrus + pils = Radler

Det siste bobleforslaget er også det gjeveste: ca. like deler appelsinjuice og champagne. Drikken ble oppfunnet på en gentlemanklubb i London, trolig som en unnskyldning for å begynne å drikke tidligere på dagen. Navnet er Buck’s fizz, oppkalt etter klubben der den ble skapt. Vinlegenden Michael Broadbent (84) har uttalt at han starter hver dag med en Buck’s fizz til frokost. Om du ikke velger å legge den til morgenrutinen, så er det uansett en super sommerdrikk.

Det er best å bruke appelsinjuice uten fruktkjøtt. Boblene får eventuelt fruktkjøtt til å samle seg som et lite attraktivt lag på toppen. Vi skulle gjerne hatt en musserende å anbefale i stedet for champagne, men må dessverre melde at vi ikke har funnet en god erstatning.

Appelsinjuice + champagne = Buck`s Fizz

Da gjenstår det bare å ønske alle en sprudlende god sommer full av bobler og glede!

Dette innlegget ble publisert i Drikke, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

2 svar til Tre sprudlende sommerdrikker

  1. Åsmund sier:

    Tenker man må bidra litt på supersmak, min hovedkilde til det kulinariske..

    Spørsmål angående Buck’s fizz: Må man bruke dyr champagne eller kan man greie sei med ok sprudlevann fra andre distrikter? Føles litt som sløsing med dyr champis blandet den med meierienes jus. Tips til akseptable viner med bobler takk..

    • supersmak sier:

      Jeg har forsøkt med Crémant de Bourgogne fra Caves des Hautes-Côtes og Crémant de Jura fra Tissot. Begge er gode musserende, men ingen av dem blir helt det samme… Det er nok dessverre sånn at få andre musserende kan måle seg med champagne. Men jeg synes ikke det skal være skam knyttet til å blande dine edle dråper med meierienes appelsinjuice, smaken på sluttresultatet mer enn rettferdiggjør handlingen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s