Smaken av høyfjell

Inspirert av retten «mos og karl-johan svampe» som vi nylig fikk servert på Noma, har vi laget vår egen variant: Fritert lav med knuste einerbær. Vi ble såpass fornøyde med resultatet at vi har lyst til å dele oppskriften her.

Laven er litt seig rå, men når den friteres får den en herlig sprø konsistens. Sammen med et annet element, for eksempel einerbær, blir det en perfekt liten munnfull. (NB: Noen sorter lav er giftige, så sjekk nøye og vær sikker på hva du gjør!)

Du trenger: Kvittkrull-lav, modne einerbær, rapsolje (eller annen nøytral olje).

  1. Varm opp en liten panne med olje til temperaturen er slik at det begynner å frese når du legger en bit lav oppi.
  2. La laven fritere i oljen i ca. 1 minutt. Legg den deretter over på tørkerull slik at overflødig olje renner av.
  3. Knus einerbærene, fjern kjernene og dryss over.

Vær så god: En liten smak av høyfjell.

Dette innlegget ble publisert i Mat, Oppskrifter, Selvberging. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s